onsdag 18 juni 2008

Presentera din övning

När du sålt in din övning, lägg lite tid på att presentera den.  Här följer ett exempel på en 9-timars Solo-övning i Falsterbo för en avgångsklass masterstudenter på Internationella Miljöinstitutet i Lund. 

Titeln fokuserar på en fråga som fångar in vad övningen handlar om, liksom bilden från platsen de skall besöka. Bilden hittade jag på Flickr.com (var noga med att ange källan). 

introduktionen nämns syftet och vem som utvecklat övningen från början (John P. Milton). 

Programmet löper över två dagar. Först en förberedande kväll i två timmar. Den inleds med ett snack på 30 minuter där övningen sätts in i ett större sammanhang på temat att frigöra sin inre potential, se Haanel i avsnitt 6.3 nedan. Sedan går hela gruppen till Lunds Botaniska trädgård för en sinnesnärvaro övning och en stunds stillhet  i 30 minuter på en utvald plats. Kvällen avslutas med en check-out och erfarenhetsdelning.  

Dagen efter samlas alla tidigt för transport ner till Falsterbo. Väl framme inleds Solo-övningen med en halvtimmes promenad i tystnad längs vattnet för att stilla tanken. Därefter följer en repetition av gårdagens sinnesnärvaro övning. Deltagarna får ett lunchpaket och placeras sedan ut på sina platser i tystnad. De hämtas nio timmar senare. Efter en erfarenhetsdelning far alla tillbaka mot Lund och stannar i Malmö för en bastu. 

I presentationsbroschyren presenteras några rader om platsen de besöker och kom ihåg. Vad gäller den senare påpekas att böcker, papper, penna, radio eller mobiltelefon undanbedes. Detta för att inte störa uppmärksamheten mot en full närvaro i naturen. Med ett par ord om guiden får deltagaren en uppfattning om vem som leder övningen. 
 

Inga kommentarer: