onsdag 18 juni 2008

Frigör din potential

För att ta steget och faktiskt LEDA en grupp i naturlig närvaro krävs vilja, mod och övertygelse. I detta som i mycket annat vi gör för första gången. En uppmärksammad bok i personlig utveckling - "The Secret" - pekar mot tre steg för att uppfylla sina drömmar. Det första steget är att bestämma sig för vad man vill göra. Den andra steget är att se framför sig det önskade resultatet och känna att det redan har hänt. Det tredje steget är att vara öppen för de möjligheter som kommer i ens väg. Och att vara glad och tacksam på vägen. 

Charles Haanel (1866-1949), skrev en distanskurs på 1910-talet som ligger till grund för "The Secret". I nämnd distanskurs "The Master Key System" introducerar Haanel en naturlag han kallar "The Law of Attraction". Andemeningen är att det blir som vi tänker. Lika attraherar lika. Har vi goda, nobla, modiga och kärleksfulla tankar attraherar vi detta i vårt liv. Ger vi utrymme för rädsla, oro, tvekan och illvilja får vi tillbaka av samma mynt. Allt sitter i tanken som styr det undermedvetna, vilken kopplar oss samman med det stora Alltet, Universum, Anden eller vad du vill kalla det. Den kreativa princip som styr allt levande

Se bilden ovan, vilken introducerar vecka 6 Avslutning. Rullar lågtrycket in över turisterna eller är det på väg bort? Speglar det hur du ser på livet i allmänhet, att orosmolnen hopar sig eller att det är solsken för det mesta? Lägg en kommentar nedan om vad du anser om "Law of attraction". 

För att styra våra tankar behöver vi stilla kroppen, sedan tanken, så att vi får utrymme att forma de idealbilder vi vill skall styra oss själva. En förutsättning för detta är tystnad och bli medveten om hur vi tänker. Ett utmärkt sätt att nå stillhet är att uppleva naturen med alla våra sinnen. Här kan du som Vägvisare göra en viktig insats.

1 kommentar:

F01 FC Djursholm Stocksund sa...

Vad anser du om "Law of Attraction"? Lägg en kommentar nedan.